ÎȘI SCHIMBĂ ECHIPA!

SCM Gloria Buzău își schimbă, aproape în totalitate, echipa. Nu mai puțin de 7 handbaliste vor pleca de la clubul buzoian, în locul lor urmând a fi aduse alte jucătoare.

Prima pe lista plecărilor este Marta Batinovic, una dintre cele mai apreciate sportive ale Gloriei, în ultimele două sezoane. Ea s-a înțeles deja cu CSM Măgura Cisnădie. Pentru portărița cu origini croate, va fi al treilea stagiu românesc, după experiențele de la Buzău și Râmnicu Vâlcea.

La Râmnicu Vâlcea va pleca celălalt portar al Gloriei, Raluca Kelemen. Tânăra de 24 de ani alesese să semneze cu Buzăul în 2022, după ce fusese ofertată de mai multe echipe din România, dar și din străinătate.

Lista plecărilor de la Buzău este completată de alte nume importante: Alina CzecziAlexandra SubțiricăNatalia Vasileuskaya și Alina Ilie sunt date ca și plecate. Lor li se adaugă căpitanul Carmen Stoleru.

La capitolul sosiri, Tea Pijevic este cel mai rezonant nume. Cu 35 de apariții în națională, portărița croată evoluează, din 2020, la Fehervar. Concurența pe post va fi asigurată de Ana Măzăreanu, sportivă venită de la Bistrița. Cu Gloria s-ar mai fi înțeles Daria Bucur, de la Râmnicu-Vâlcea și Raluca Nicolae, de la Mioveni.

O sosire importantă la echipa buzoiană este și Tamara Pal. Tânăra de 22 de ani a fost inclusă, în 2018, pe lista celor mai promițătoare tinere handbaliste ale Europei. Și-a făcut debutul în naționala maghiară anul trecut, într-o partidă cu Portugalia. Ea a evoluat la Gyor și ulterior la MTK Budapesta, sub formă de împrumut.

Lista venirilor ar putea fi completată, la Gloria urmând să mai ajungă în vară încă 3 jucătoare.

Related posts