ÎMPRUMUT PENTRU INVESTIȚII

Municipiul Rm. Sărat va contracta un împrumut de până la 18.350.000 lei, pentru asigurarea finanțării și cofinanțării unor investiții publice. Creditul are o maturitate de 10 ani, cu o perioadă de grație de 2 ani. Printre lucrările care se vor finanța în urma contractării împrumutului, se numără înființarea rețelelor de canalizare pluvială pe mai multe străzi din municipiul Râmnicu Sărat, înființarea rețelei de canalizații subterane de telecomunicații, modernizarea străzii Jitia, achiziționarea a 8 stații de încărcare și realizarea branșamentelor necesare funcționării acestora, precum și realizarea unui sens giratoriu în cartierul Bariera Focșani. Contractarea acestui credit a fost apobată în ultima ședință a Consiliului Local Municipal Rm. Sărat. Primarul Sorin Cîrjan consideră că acești bani sunt necesari pentru a susține proiectele de dezvoltare ale orașului.

Unii consilieri locali sunt, însă, de părere că suma prevăzută pentru realizarea sensului giratoriu din cartierul Bariera Focșani este mult prea mare.

Sorin Cîrjan precizează că banii ce vor fi alocați investițiilor au rezultat în urma unui studiu de fezabilitate, însă n-ar fi exclus ca sumele necesare construirii sensului giratoriu să fie diferite după organizarea licitației.

Proiectul de hotărâre privind contractarea creditului a fost aprobat cu 12 voturi pentru și 7 abțineri.

Garantarea împrumutului se va face din veniturile bugetului local al municipiului Rm. Sărat.

Related posts