PROMOVARE ISTORICĂ

 

Performanță istorică pentru Metalul Buzău. Formația buzoiană va juca în liga a 2-a, după ce s-a impus, în fața celor de la CSM Focșani, în meciul retur al finalei pentru promovare. Buzoienii au câștigat cu 2-0, după ce în tur pierduseră, la Focșani, cu 2-1.

Metalul a început cum nu se poate mai bine partida decisivă de pe teren propriu. După numai 5 minute, buzoienii au deschis scorul prin Alin Manea. Mijlocașul a urmărit balonul respins de Niczuly, după un șut expediat de Borțoneanu, și a trimis în plasă, la colțul lung, din 8-9 metri.

Golul doi, care a adus, implicit, promovarea a venit în a doua repriză, după 9 minute de la reluare. Valentin Robu a fost găsit excelent de Moldoveanu, a scăpat singur și a șutat calm, pe lângă portar. Același Robu putea să mărească avantajul și să aducă liniștea în tabăra buzoienilor câteva minute mai târziu, dar a fost blocat de Niczuly. Cum era și normal, vrâncenii s-au aruncat în atac, dar Metalul s-a apărat sigur și bine.

S-a încheiat 2-0, rezultat care aduce echipei buzoiene o promovare istorică în liga a 2-a. După meci, sutele de fani au sărbătorit pe teren promovarea împreună cu jucătorii.

Related posts