VOR SĂ FIE ȘCOLI VERZI

Trei unități de învățământ din municipiul Râmnicu Sărat fac pași importanți pentru a deveni școli verzi. Este vorba despre Școala Gimnazială ”Constantin Brâncoveanu”, Școala Gimnazială ”Gheorghe Vernescu” și Școala ”Vasile Cristoforeanu”, care au fost incluse într-un proiect de renovare în vederea eficientizării energetice. Pentru că cele mai multe clădiri ale acestor școli sunt vechi și ineficiente, și nu pot asigura un mediu optim pentru învățare, renovările reprezintă o oportunitate pentru reducerea semnificativă a consumului de energie, precum și de a crea condiții mai bune pentru performanța școlară și sănătatea elevilor și a profesorilor.

Proiectul vizează printre altele, îmbunătățirea izolației termice a anvelopei clădirilor, precum și introducerea, reabilitarea și modernizarea, după caz, a instalațiilor pentru prepararea, distribuția și utilizarea agentului termic pentru încălzire și a apei calde de consum, a sistemelor de ventilare și climatizare, dar și utilizarea surselor regenerabile de energie.

Conceptul de „școală verde” desemnează profilul unei școli care creează un mediu sănătos și care favorizează învățarea, în timp ce economisește resurse, generează energie electrică proprie și folosește tehnologii ce reduc emisiile de gaze cu efect de seră.

Related posts