CANALE DE IRIGAȚII APROAPE SECATE 

Seceta extremă cu care se confruntă județul Buzău a determinat pornirea instalațiilor de irigat mult mai devreme. Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare Buzău a primit déjà numeroase cereri din partea agricultorilor care se alimentează cu apă din Canalul de Irigaţii Vest, care funcționează între comuna Verneşti şi limita cu judeţul Prahova. Numeroși fermieri vor să-și ude încă de acum terenurile, ca să fie siguri că nu vor avea probleme din cauza secetei.

Conducerea ANIF Buzău spune că suplimentarea volumului de apă a canalului este absolut necesară. Și asta în contextul în care, nu de puține ori, canalul a secat, după ce fermierii au irigat aproape non-stop, mai ales pe timpul nopții, în încercarea de a-și salva culturile.

Reprezentanții Apele Române Buzău-Ialomița au demarat un program prelungit de alimentare cu apa a canalelor de irigații, tocmai pentru a satisfice cererile fermierilor. Această suplimentare atrage, însă, și unele probleme.

Canalul Vest are o lungime de 34 de kilometri și asigură apa pentru irigaţii pentru o bună parte din terenurile agricole din judeţul Buzău.

Related posts