PERCHEZIȚII AMPLE

Ample percheziții, astăzi dimineață, în localitatea buzoiană Calvini, dar și în Ilfov și în București. Numai în Calvini, polițiștii buzoieni au afectuat 22 de percheziții, atât la locuințele a doi suspecți de 37 și 39 de ani, cât și la clienții lor. Cei doi bărbați sunt bănuiți că, în aproape o jumătate de an, au strâns o adevărată avere din afaceri cu mobilier de lux – ce valorau de la 4 000 la 8 000 de euro – pe care l-au cumpărat din Egipt și apoi l-au vândut în țară. Cum afacerea mergea ,,ca pe roate”, cei doi localnici din Calvini și-au deschis o firmă, fără să treacă însă tranzacțiile în documentele contabile, astfel că nu au plătit nici TVA și nici alte taxe. Prejudiciul cauzat bugetului de stat, prin aceste operațiuni, a fost estimat la 135.000 de lei.

Din banii strânși, cei doi buzoieni au cumpărat și chiar și-au ridicat vile impunătoare pe Valea Buzăului, dar pe numele altor persoane.

Printre cei care ar fi achiziționat mobilier de lux adus din Egipt s-ar afla mai multe persoane din Calvini, inclusiv proprietarul unei locuințe cunoscută în toată țara pentru cei 3 cai amplasați pe acoperiș.

Related posts