VERSURI PENTRU SUFLET

Este unul dintre cei mai cunoscuți primari din județul Buzău, dar și un celebru om de cultură. Este vorba despre Marian Mărgărit, primarul comunei Boldu, fost membru al Cenaclului Flacăra și un apropiat al poetului Adrian Păunescu. În acest weekend, alături de mulți prieteni, dar și de primari din județ, el și-a lansat volumul de poezie Ninge cu noi în La minor. Marian Mărgărit este deținătorul titlului de „Primar de șapte stele”, decernat primarilor aleși de cel puțin opt ori în funcție, iar în 2018, a fost premiat de Academia  de Științe a Moldovei pentru susținerea și promovarea valorilor culturale românești în Republica Moldova.

Marian Mărgărit mărturisește că fiecare poezie a noului său volum de versuri este o stare de spirit.

Ca la multe alte evenimente, alături de Marian Mărgărit a stat fiul său, Georgian, cu care, de-a lungul timpului, primarul a lansat nenumărate piese muzicale. Georgian este convins că multe din versurile volumului de poezie vor fi transpunse în noi melodii.

Marian Mărgărit cântă de la vârsta de 7 ani, iar de-a lungul vieții a învățat să interpreteze melodii la cinci instrumente pian, vioară, acordeon, orgă și chitară, cu ajutorul cărora și compune piese pentru poeziile pe care le scrie.

Related posts