„BIG BROTHER”, ÎN FUNCȚIUNE

Primaria Buzău a recepționat, astăzi, sistemul inteligent de trafic dotat cu camere video inteligente ce știu să citească numerele mașinilor. Astfel, cele mai importante artere din oraș vor fi monitorizate printr-un sistem de camere video și senzori, într-un sistem integrat care va putea semnala rapid, atât încălcări ale legislației rutiere de către șoferi sau pietoni, cât și date de trafic.

Valoarea acestui sistem inteligent de management și monitorizare a traficului a fost de 5,5 milioane de euro, inclusiv TVA. Primarul Constantin Toma precizează că odată cu implementarea sistemului vor fi eliminate parcările de pe Bulevardul Unirii.

Tot astăzi. Primăria Buzău a recepționat și Centrul Integrat de Management al Traficului, unde 11 angajați vor monitoriza sistemul inteligent de trafic.

În acest centru, se va afla și un reprezentant al Poliției Rutiere Buzău, care poate lua informațiile din server, pentru a le folosi în cazul unui accident, sau în cazul comiterii vreunei alte abateri pe cale rutieră, sau de altă natură.

Pentru ca acest sistem să dea rezultatul scontat și să conducă, în final, la fluidizarea traficului, este nevoie de culegerea de informații. Astfel, în toate autobuzele Trans Bus au fost montate aparate speciale prin care se poate gestiona programul la ceas al mijloacelor de transport. În acest mod, călătorul va fi anunțat în timp real când va ajunge autobuzul în stație.

Șoferii trebuie să știe că senzorii de trafic, montați în asfalt vor vor transmite în permanență informații la calculatorul din Dispecerat. De aici calculatorul va lua măsurile optime pentru fluidizarea traficului.

Related posts