CONTRE… DE LA DISTANȚĂ

Contre de la distanță între președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, și liderul liberalilor buzoieni, deputatul Gabriel Avrămescu. Totul a pornit de la o decizie luată săptămâna trecută în ședința Consiliului Județean Buzău, prin care s-au alocat peste 300.000 de euro pentru lucrări de modernizare a infrastructurii în orașele Chișinău și Soroca. Suma ar urma să fie folosită în lucrări la un cimitir românesc din Capitala Chișinău și la biblioteca de carte românească de la Soroca. Deputatul Gabriel Avrămescu s-a declarat nemulțumit de noua alocare de fonduri de la bugetul județului pentru investiții în infrastructura din cele două orașe din Moldova. Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, precizează, însă, că acest sprijin financiar nu face altceva decât să ajute comunitatea românească de peste Prut și nicidecum să îl sprijine politic pe edilul de Chișinău, Ion Ceban.

Avrămescu l-a acuzat pe Neagu că banii din bugetul judetului ar fi fost mult mai utili primariilor din județ care au serioase probleme financiare. La rândul său, Petre Emanoil Neagu a declarat că are cunoștință de acest lucru și va merge personal pe teren pentru a discuta cu respectivii primari care întâmplător… sunt liberali.

Declarațiile acide ale președintelui Consiliului Județean Buzău la adresa liderului PNL Buzau nu s-au oprit aici. El a adăugat că Avrămescu ori nu înțelege, ori nu vrea să respecte faptul că PSD este într-o alianță cu PNL.

Deși PSD și PNL formează, la nivel național, alături de UDMR,  coaliția de guvernare, la nivel local au existat permanente contre între liberali și social-democrați. În ultimul an, dispute similare au fost și între deputatul Gabriel Avrămescu și primarul social-democrat al Buzăului, Constantin Toma.

Related posts