ATRACTIV, DAR NEDESCOPERIT DE TURIȘTI

Deși Buzăul este considerat judeţul în care nu te poţi plictisi indiferent de câte zile stai, datele statistice arată altceva. Numărul turiști este în scădere, iar județul atrage vizitatori doar vara, pentru scurt timp. Ultimele date publicate de Direcţia de Statistică Buzău arată că, spre exemplu, în luna decembrie 2022, hotelurile și pensiunile din judeţ au găzduit 5.845 de turişti, cu 1.237 mai puţini decât în luna noiembrie 2022 şi cu 1.674 mai mulți faţă de aceeaşi lună a anului precedent, în pandemie.

Chiar dacă judeţul Buzău reprezintă una dintre cele mai fascinante zone din punct de vedere turistic, capacitatea de cazare turistică este discutabilă, înregistrând o scădere semnificativă.

Supranumit și „mica Românie” pentru toate tipurile sale de relief, Buzăul poate deveni un adevărat punct de atracţie pentru turişti, atât din țară, cât și din străinătate. Asta numai dacă amintim de faptul că în județ pot fi vizitate cele mai neobişnuite atracţii turistice, cum ar fi Vulcanii Noroioşi sau Platoul Meledic. Mai mult, anul trecut, Ținutul Buzăului, ce cuprinde 18 comune, a obținut validarea oficială ca geoparc internațional UNESCO.

Related posts