UN WEEKEND DULCE

Zeci de apicultori din zona Râmnicului, dar și din alte județe ale țării au paricipat, în acest weekend, la un eveniment devenit deja tradiție. Este vorba despre ,,Târgul de miere și produse apicole Râmnicu Sărat”, eveniment aflat la cea de-a XV-a ediție. Târgul a avut loc în Piațeta din fața Primăriei și a fost organizat de Asociația Apicultorilor Profesioniști ,,Albina Râmniceană” și Primăria Râmnicu Sărat.

Organizatorii speră ca Târgul de la Râmnicu Sărat să se dezvolte, de la an de an, iar apicultorii să aibă posibilitatea să se întâlnească și să-și prezinte munca și produsele.

Și anul acesta, crescătorii de albine și producătorii și-au întâmpinat vizitatorii cu numeroase produse apicole.

Dumitru Buzilă, un apicultor din comuna Forăşti, judeţul Suceava, a venit la târg cu numeroase produse din stupina proprie. Familia Dârjan, din Sălaj, i-a întâmpinat pe vizitatorii târgului cu produse pe bază de lavandă.

Ca în fiecare an, la eveniment au fost prezenți și numeroși  apicultori și producători locali. Râmnicenii au putut achiziționa și produse tradiționale din zona Bran.

La întâlnirea apicultorilor au participat și autoritățile locale, care au sprijinit organizarea Târgului de miere și produse apicole.

Apicultorii vor ca oamenii să conștientizeze importanța pe care o au albinele în susținerea vieții. Pe lângă polenizarea culturilor, acestea produc mierea binefacătoare, precum și alte produse alimentare și medicinale, si cel mai important, susțin ciclul natural al vieții.

Related posts