UN JUDEȚ CU VINO-NCOA

Buzăul este considerat judeţul în care nu te poţi plictisi indiferent de câte zile stai. Supranumit și „mica Românie” pentru toate tipurile sale de relief, Buzăul a devenit un adevărat punct de atracţie pentru turişti, atât din țară, cât și din străinătate. Pe turiști îi atrage, ca un magnet, zona Trovanților de la Ulmet, foarte apropiată de cea a așezărilor rupestre, Cascada de la Cașoca, dar și Muzeul Chihlimbarului. Toate acestea se regăsesc, de asemenea, în topul celor mai cunoscute obiective turistice din Buzău. Și muzeele din județ sunt un punct de atracție pentru turiști.

Muzeul Chihlimbarului de la Colți, unic în România, a devenit o adevărată vedetă după redeschiderea sa din vara anului 2020. An de an, acesta înregistrează număr record de vizitatori, unii dintre ei veniți chiar și din străinătate. Și sediul central al Muzeului Județean, sau Muzeul de Etnografie „Vergu-Mănăilă” au fost în atenția turiștilor străini.

Judeţul Buzău reprezintă una dintre cele mai fascinante zone din punct de vedere turistic. Aici poţi descoperi cele mai neobişnuite atracţii turistice, cu peisaje selenare precum cele de la Vulcanii Noroloşi sau de la Platoul Meledic ori panorame impresionante cu baraje uriaşe sau lacuri fără fund. Anul trecut, Ținutul Buzăului, ce cuprinde 18 comune, a obținut validarea oficială ca geoparc internațional UNESCO, fiind astfel al doilea geoparc din România inclus în Rețeaua Globală a Geoparcurilor, după Țara Hațegului.

Related posts