CALIFICARE DE EXCEPȚIE

Noi rezultate de excepție ale tinerilor programatori buzoieni. Echipa de robotică „Boogeybots” a Colegiului Național „Alexandru Vlahuță” din Rm Sărat, coordonată de profesorul Guniță Foarfecă, dar și echipa „Homosapiens”, formată din elevi de la Colegiul Național B.P. Hasdeu din Buzău, sub coordonarea profesorului Amalia Voicu, s-au calificat la etapa națională a Concursului de robotică – FIRST Tech Challenge Romania, organizat de Asociația Nație prin Educație, în parteneriat cu Facultatea de Inginerie Industrială și Robotică din Universitatea Politehnica din București.

La etapa regională, care a avut loc zilele trecute, în Capitală, au participat 175 de echipe din colegiile și liceele din România, dar și din Grecia, Slovenia, Cipru și Muntenegru.

Din județul Buzău a mai fost prezentă cu rezultate notabile și echipa RO_197 Heart of RoBots, de la Colegiul Național B.P. Hasdeu, din Buzău, mentor profesor de informatică Nicu Olăroiu.

Etapa națională a concursului va avea loc în perioada 10-12 martie 2023, tot în cadrul Universității Politehnica din București.

Echipa „Boogeybots” a Colegiului Național „Alexandru Vlahuță”, înființată în 2018, a obținut, până în prezent, numeroase rezultate de excepție. În urmă cu doi ani tinerii pasionați de robotică din Rm. Sărat au câștigat premiul „Control Award”, la etapa națională.

Related posts