CÂND ÎNCEPE DRĂGAICA 2024?

Tradiționalul târg Drăgaica, organizat an de an la Buzău, va fi deschis, între 8 și 25 iunie, iar prețul de intrare va fi de 3 lei de persoană, cu excepția copiilor sub 14 ani și a studenților, care beneficiază de acces gratuit. De intrarea gratuită în târg vor beneficia și vizitatorii care poartă ie pe data de 24 iunie, de Ziua Drăgăicii și a Iei.

Potrivind proiectului de organizare și funcționare a târgului Drăgaica, operatorii economici care au datorii la bugetul local şi/sau care au o durată de funcţionare mai mică de 2 ani nu pot închiria spații comerciale. Pe de altă parte, prioritate la închirierea locurilor o au agenții economici care au contract de închiriere cu societatea Pieţe, Târguri și Oboare la Piaţa Volantă Drăgaica.

Primăria Buzău își dorește ca ediția din acest an să continue ceea ce s-a realizat în ultimii ani, respectiv Drăgaica să fie un festival etno-cultural, deschis artelor spectacolului modern cu influențe etno şi care, prin prezenta meşterilor populari, să reînvie traditia târgului de meşteșugari. Târgul Drăgaica din Buzău datează din a doua jumătate a secolului al XVIII-lea.

Related posts