GATA PÂNĂ LA FINALUL ANULUI

Până la finalul acestui an se va putea circula pe Autostrada Moldovei, între Buzău și Focșani. Asigurarea a fost dată astăzi, de Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, prezent pe acesta tronson, împreună cu  directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, pentru o nouă inspecție. Grindeanu a ajuns pe tronsonul Buzău-Focșani, după o primă oprire pe un alt segment important al Autostrăzii Moldovei, Ploiești – Buzău.

Și reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere se declară mulțumiți de ritmul lucrărilor.

Odată cu finalizarea tronsonului Buzău-Focșani, traficul din municipiul Râmnicu Sărat, pe tronsonul DN2 – E85, ar urma să se descongestioneze. Sorin Grindeanu afirmă că autostrada va putea funcționa ca o centură a orașului.

La eveniment a fost prezent și Sorin Cîrjan, primarul municipiului Râmnicu Sărat. El a amintit de incidentul înregistrat în anul 2018, când o parcare de pe DN 2 s-a surpat, iar un autoturism a cazut în craterul format. De atunci, era clară necesitatea realizării unui  drum expres, care să ducă la fluidizarea traficului în Râmnicu Sărat.

Finanțarea lucrărilor la Autostrada Moldovei, de la Ploiești până la Pașcani, este asigurată cu bani europeni, prin PNRR.

Related posts