BANI PENTRU REPUBLICA MOLDOVA

Peste 300.000 de euro au fost alocați de Consiliul Județean Buzău pentru cofinanțarea a trei obiective de investiții din Republica Moldova. Suma este reportată din bugetul anului trecut, iar alocarea este făcută în baza unor acorduri de cooperare între județul Buzău și reprezentanții administrației locale din Republica Moldova.

În bugetul judeţului Buzău, aprobat pentru anul 2024, au fost prevăzute și sumele rămase nevirate din cofinanţările aprobate pentru autorităţi şi instituţii din Republica Moldova ca urmare a nefinalizării obiectivelor de investiţii până la finalul anului trecut.

Din cei peste 300 de mii de euro, 20.000 euro au fost alocați pentru reparaţii la Biblioteca Basarabia, din municipiul Soroca, filială a Bibliotecii „Vasile Voiculescu” din Buzău. Alți 250.000 euro vor fi folosiți pentru reabilitare Bulevardului Decebal, din – Sectorul Botanica, municipiul Chişinău, iar 50.000 euro vor fi investiți pentru reparaţii la pasajul subteran, din sectorul Botanica, din municipiul Chişinău.

Related posts