FENOMEN „PREVENIT” DOAR CU DOI SPECIALIȘTI

Consumul de droguri în rândul tinerilor a devenit în ultima perioadă o problemă și mai acută în țara noastră, iar strategia de luptă împotriva acestui fenomen ţine de prevenţie, combatere şi tratament. La nivelul județului, activitatea de prevenție este desfășurată, pe lângă alte instituții, și de către Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Buzău. De-a lungul unui an, instituția desfășoară o serie de activități de prevenire și de conștientizare a elevilor și părinților vis a vis de acest fenomen. Există însă o problemă. Centrul funcționează, la Buzău, la jumătate din capacitate, adică doar cu un șef și cu un angajat. Problema a fost dezbătută luna trecută, în cadrul Colegiului Prefectural.

Conducerea Centrului spune că îi este extrem de dificil să acopere paleta de activități numai cu doi specialiști antidrog.

Având în vedere că fenomenul este tot mai prezent în rândul tinerilor, conducerea Prefecturii Buzău recunoaște că situația Centrului este una critică și durează de câțiva ani, de la plecarea altor 2 specialiști. În acest context, reprezentanții Guvernului în teritoriu au decis să facă un demers la Agenția Națională Antidrog pentru a debloca câteva posturi în cadrul Centrului.

În această perioadă, la nivelul județului se derulează în 10 școli, o campanie antidrog inițiată de Consiliul Județean Buzău, alături de Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog – Buzău. Potrivit unei statistici din 2022, în România, sunt peste un milion de persoane care au consumat „cel puţin o dată în viaţă” droguri.

Related posts