AJUTOR DE NĂDEJDE

Jandarmeria Buzău și-a ”întărit” și ,,întinerit” dispozitivul…și nu oricum, ci cu încă un exemplar din rasa ciobănesc belgian, dornic de o carieră strălucitoare. Numele său este unul cu rezonanță – F.B.I., semn că orice răufăcător trebuie să-i știe de frică. FBI are un an și 9 luni și a absolvit cu succes, în luna noiembrie 2023, cursul din cadrul Centrului Chinologic de la Sibiu, specializare patrulare și intervenție în cadrul misiunilor de ordine publică. Noul ajutor de nădejde al jandarmilor buzoieni se alătură colegilor săi, tot patrupezi, Epu și Esu, doi câini din rasa ciobănesc belgian, identici, crescuți și dresați de doi jandarmi, de asemenea, frați gemeni.

FBI, Epu și Esu vin în noua echipa a jandarmilor buzoieni, după ,,pensionarea” de la finele anului trecut a doi ciobănești germani, Roxa și Rob, care după 10 ani de activitate și-au încheiat cariera militară. Conducerea Jandarmeriei Buzău își propune ca pentru acest an să mai aducă și alte… forțe proaspete.

Prima evaluare a câinilor se desfășoară când au între 3 şi 5 luni. Atunci, ei urmează cursul de iniţiere, care durează două săptămâni. După această primă etapă, în jurul vârstei de 11 luni, câinele urmează un stagiu de specializare, cu o durată de 16 săptămâni, alături de conductorul său. Acesta din urmă este responsabil cu acomodarea câinelui la misiunile pe care le are de executat şi, totodată, are grijă de sănătatea, de hrănirea acestuia şi de continuarea antrenamentului specific.

Related posts