,,BOLNAVUL ÎNCHIPUIT”, O NOUĂ PREMIERĂ

Teatrul ,,George Ciprian” din Buzău propune publicului o nouă premieră. Este vorba despre spectacolul „Bolnavul Închipuit”, de Moliere, care va avea loc, miercuri, 27 martie, de la ora 19.00. Pentru că această reprezentație este sold out, teatrul a pus deja în vânzare bilete și pentru cea de-a doua reprezentație, pentru data de 5 aprilie, de la ora 19.00. Spectacolul ,,Bolnavul Închipuit” este regizat de Daniel Bucur și este ultima creație a lui Molière.

Din distribuția spectacolului fac parte și actori care au jucat în alte premiere ale teatrului buzoian: ,,Chirița în provinție” și „William Shakespeare, opere complete, varianta prea scurtată”. Spectacolul este încărcat de trăiri efervescente, dorințe ascunse și emoții puternice. Punerea în scenă a piesei a fost o provocare pentru regizor în contextul în care nu este o redare ad literam a textului original.

Piesa se anunță a fi o comedie cu cântece și dansuri, o adevărată explozie de mișcare, muzică și de umor. Acțiunea se petrece în timpul carnavalului și asta marchează imagistic, muzical, dar și conceptual montarea. Totul nu e decât un joc, serios și asumat, dar totuși un joc, într-un uriaș carnaval al vieții. Situațiile comice și „măștile” se succed într-un carusel cromatic antrenant, viu, ritmat, nelăsând nici o clipă spectatorii „să respire’’. Tempoul este susținut, iar replicile sunt scurte și percutante.

Related posts