BAZIN ACOPERIT LA MONTEORU

Stațiunea Sărata-Monteoru, renumită pentru cele 15 izvoare minerale cu care este alimentată și căutată de turiști mai ales în sezonul estival, ar putea deveni atractivă și iarna. O investiție propusă de Asociația de Dezvoltare Intercomunitarǎ Sărata-Monteoru, din care fac parte Consiliul Județean Buzău și Primăria Merei, prinde deja contur.

Proiectul, care ar urma să fie finalizat cel târziu în vara anului viitor, presupune realizarea unui bazin acoperit, care se adresează, atât copiilor și adulților din comunitățile mici și mijlocii, cât și celor care vin la relaxare în stațiune.

Capacitatea maximă a bazinului de înot, care va beneficia de dotări complete, va fi de 25-30 persoane. Costurile totale ale investiției se ridică la aproximativ 400.000 euro. Din această sumă, Consiliul Județean Buzău în calitate de asociat, contribuie din propriul buget cu 300.000 euro, restul banilor fiind suportați de Consiliul Local Merei. Cum bazinul acoperit este destinat, atât activităților de agrement, cât și celor sportive, este de așteptat ca stațiunea să prindă viață și în extrasezon.

Related posts