MEDICI ATRAȘI CU STIMULENTE

Atragerea unor noi medici în Spitalul Județean Buzău constituie o prioritate pentru conducerea unității medicale. Este și motivul pentru care Consiliul Județean și șefii spitalului au convenit asupra unui pachet de stimulente prin care să-i atragă pe specialiști. Dacă ideea construirii unui bloc de apartamente pentru medici a fost abandonată, din cauza costurilor prea mari ale unei astfel de investiții, specialiștii care vin să profeseze la Buzău, beneficiază de plata chiriei pentru spațiul în care locuiesc.

De asemenea, având în vedere criza de medici care să asigure gărzile în anumite secţii, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău a decis acordarea unor stimulente financiare pentru cei veniți din exterior, inclusiv plata transportului.

Pentru a mai atenua criza de personal, Spitalul Judeţean Buzău a transmis Ministerul Sănătății, la finalul anului trecut, un memorandum prin care solicită deblocarea a peste 100 de posturi de medici, brancardieri, asistenţi şi personal auxiliar.

Related posts