PARADĂ ȘI FASOLE, DE ZIUA NAȚIONALĂ

Sute de buzoieni au venit, astăzi, pentru a urmări parada organizată de Divizia 2 Infanterie Getica, a doua cea mai mare garnizoană militară din țară. Evenimentul s-a desfășurat pe Calea Eroilor din muncipiul Buzău și a cuprins o ceremonie militară și o defilare cu personal și tehnică militară. Mulți buzoieni sunt de părerea că Ziua Natională nu mai reprezintă ceea ce era o dată. Ei păstrează nostalgia vremurilor trecute și nu prea au speranțe de mai bine în viitor.

Sute de oamenii, alături de oficialități locale, dar și parlamentari buzoieni, au ascultat cu emoție intonarea imnului național.

A urmat o slujba de comemorare a eroilor și discursurile oficialităților buzoiene. În tribuna oficială au fost prezenți și parlamentari PSD și PNL, precum și invitați din rândul civililor și militarilor.

Aproape 450 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii și Direcția Poliției Locale, precum și circa 70 de mijloace tehnice au defilat în marș cadențat prin fața buzoienilor. În timpul defilării, au putut fi văzute, printre altele, și maşinile de luptă ale infanteriei MLI – 84 M – „Jderul”, sistemele antiaeriene „Gepard”, aruncătoarele de proiectile reactive nedirijate cu bătaie mare „LAROM” și Sistemul de rachete pentru artilerie cu mare mobilitate HIMARS.

Surprizele oferite de autoritățile buzoienilor nu s-au încheiat aici. După parada de pe Calea Eroilor, oamenii au fost invitați în Parcul Crâng, acolo unde îi așteaptau 3.000 de porții de fasole. Mâncarea a fost asezonată cu acordurile muzicii populare interpretată de artiștii Centrului Județean de Cultură și Artă.

De Ziua Națională a României, secția principală și cele exterioare ale Muzeului Județean le-au oferit și alte surprize buzoienilor. Vizitatorii au avut parte de intrare gratuită la colecțiile muzeului și la expoziția ,,Oameni ai Unirii”, dedicată zilei de 1 Decembrie. Expoziția va rămâne deschisă până pe 4 februarie 2024.

Related posts