ACELAȘI RĂZBOI, UN ALT EPISOD

Războiul dintre primarul Buzăului, Constantin Toma și polițiștii locali, început în urmă cu aproape 7 ani și jumătate, este departe de a se încheia. În încercarea de a reduce numărul de agenți locali, edilul a propus, astăzi, în ședința Consiliului Local Municipal, înființarea Direcţiei Poliţiei Locale Buzău, ca instituție publică de interes local, cu personalitate juridică, sub autoritatea Consiliului Local. Potrivit unor calcule, prin noua organigramă a Primăriei Buzău, și implicit prin înființarea noii Direcții, ar urma să fie disponibilizați aproape 190 de polițiști locali. Primarul Constantin Toma spune că prin această propunere nu face altceva decât să respecte legea, care prevede  un polițist local la o mie de locuitori. Acest lucru ar însemna că, în muncipiul Buzău ar trebui să fie doar 129 de polițiști locali.

Propunerea primarului stârnește deja nemulțumirea liderilor sindicali ai Poliției Locale Buzău. Aceștia susțin că  organigrama nu poate fi modificată atât timp cât există un proces în instanță în care este contestată tot o hotărâre a Consiliului Local Municipal privind organigrama Poliției Locale.

Liderii sindicali ai Poliției Locale au cerut consilierilor locali să nu aprobe proiectul, în condițiile în care există deja un proces pe rol.

Sindicaliștii spun că, dacă se va face o nouă organigramă a Poliției Locale, o vor contesta și pe aceasta în instanță.

În replică, secretarul general al Primăriei Buzău a explicat că, prin această nouă organigramă, Poliția Locală va fi mai ,,suplă” în viitorul apropiat.

În ciuda discuțiilor aprinse, proiectul privind înființarea Direcţiei Poliţiei Locale a municipiului Buzău, sub autoritatea Consiliului Local al Municipiului a fost aprobat.

Related posts