CAPTURĂ RECORD

Captură record de materiale pirotehnice a polițiștilor buzoieni. Peste 2 tone şi jumătate de artificii şi petarde au fost descoperite, recent, în mai multe depozite și în unele magazine din municipiul Buzău ale unui lanț comercial. Captura a avut loc în urma acțiunii „PIROTEHNIC 2023”, care își propune verificarea legalității desfășurării operațiunilor cu articole pirotehnice de către persoanele fizice și juridice.

În timpul controalelor, polițiștii au descoperit faptul că societatea este autorizată pentru comercializarea articolelor pirotehnice din categoria F1, în limita a numai 100 de kilograme. Prin urmare, artificiile și petardele găsite în plus, adică 920.000 de articole pirotehnice, au fost confiscate. De asemenea, oamenii legii au întocmit dosar penal pentru comiterea a două infracțiuni.

Apropierea sărbătorile de iarnă duce la o creştere semnificativă a vânzărilor de petarde şi artficii. Polițiștii avertizează, însă, că trebuie să fim foarte atenţi de unde le cumpărăm şi, mai ales, cum le folosim. În primul rând, materialele pirotehnice nu pot fi folosite în apropiera staţiilor și depozitelor de combustibili, a instalațiilor electrice de înaltă tensiune sau în apropierea pădurilor.

De asemenea, petardele sau pocnitorile nu pot fi folosite nici pe drumurile publice, pe aleile pietonale sau în locuri unde sunt aglomerări de persoane. Articolele pirotehnice de divertisement din categoriile 2, 3 şi 4 sunt strict interzise comercializării, conform legislaţiei în vigoare.

Related posts