ATRACȚII… MILITARE

Un eveniment organizat de RetroMobil România în acest weekend, în premieră la Buzău, a cucerit publicul prezent la Poiana Pinului. Vorbim despre Retro Aplicația Militară, acolo unde admiratorii vehiculelor militare de colecție au avut prilejul să le admire. Timp de 3 zile, vehicule și autospeciale de colecție au putut fi văzute în tabăra de corturi și pe traseul până la Ciolanu.

În cele trei zile de Retroaplicație militară, periodic, vehiculele au circulat între Poiana Pinului și Mănăstirea Ciolanu. 25 de vehicule retro au încântat privirile buzoienilor la evenimentul organizat în acest weekend. Mașinile, cu o vechime considerabilă, sunt păstrate într-o stare perfectă, atât din punct de vedere estetic, cât și tehnic. De la ARO, camioane DAC, ROMAN, IMS-URI, autocamionul SR132, până la JEEP Willys, toate au putut fi văzute pentru prima dată într-o expoziție unică din zona noastră.

De la paradă nu au lipsit nici celebrele Dacii și Aro-uri care pe timpuri aparțineau așa-zisei „Miliții”. Toate aceste bijuterii pe patru roți au fost aduse cu ajutorul proprietarilor. RetroMobil România, secția Autovehicule Speciale Militare, are în componență aproximativ 120 de vehicule militare.

 

Related posts