TRANSPORT BUN, DAR CU PROBLEME

Transportul de călători în județul Buzău este la fel ca-n țară… nici prea bun, dar nici rău. Cert este un lucru: din cele 6 loturi de trasee din județ, doar 3 au fost atribuite. Asta înseamnă că doar pentru cetățenii din zona de sud, est și vest a județului Buzău au fost desemnate firmele care se vor ocupa de transportul călătorilor în următorii 5 ani. Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, consideră că serviciul judeţean de transport este unul bun, dar trebuie îmbunătăţit.

Președintele Consiliului Județean Buzău este de părere că profitul firmelor de transport ar trebui pus în balanţă cu problemele pe care le ridică, în mod curent, călătorii, legat de calitatea transportului. Neagu recunoaște că sunt probleme în unele zone din județ, în special în cele de munte, acolo unde locuitorii au un grad scăzut de acces la astfel de sevicii.

O problemă este semnalată și la lotul 4 care trebuie reconfigurat, odată cu intrarea autobuzelor de la Trans Bus în zona Berca. Licitația la acest lot se va relua după refacerea studiului fluxului de călători și reconfigurare. Asta înseamnă alt timp pierdut în detrimentul cetățenilor. În județul Buzău trebuie acoperite 63 de trasee de transport de călători, împărțite pe 6 loturi. Până acum, doar 26 de trasee sunt acoperite, restul fiind la stadiul de reluare a licitațiilor sau stagnare ca urmare a licitațiilor.

Related posts