SFATURI DE LA UN CAMPION

Campania anti-bullying demarată de fostul luptător de K1 Cătălin Moroșanu, în colaborare cu Consiliul Județean Buzău, la unități de învățământ din județ, a ajuns și la Rm. Sărat. Pe scena Centrului Cultural Florica Cristoforeanu, sportivul le-a dezvăluit elevilor de la unitățile de învățământ din municipiu că sportul l-a ajutat să-și depășească frustrările acumulate de-a lungul timpului.

În copilărie, Cătălin Moroşanu a fost gras şi timid. Ajuns la şcoală dintr-o comună din Moldova, și el a fost o victimă a bullying-lui şi chiar a fost bătut de o fată. Sportul, dar mai ales studiul l-a ajutat să lupte pentru a-și atinge ţelul în viață.

Alături de Moroșanu, la eveniment a fost prezent și preşedintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, dar și reprezentanţi ai Ispectoratului Şcolar și ai Poliției.

Înfiinţată, în cadrul Poliţiei Române, Direcţia pentru Siguranţă Şcolară are ca scop prevenirea şi combaterea violenţei în şcoli, cu accent pe fenomenul de bullying.

Termenul de „bullying” vine de la cuvântul englezesc „bully”, care înseamnă bătăuș, huligan și este folosit ca atare și în limba română. Se poate traduce prin agresiune, harțuire sau intimidare. Bullying-ul poate avea urmări periculoase asupra dezvoltării normale, atât a persoanei agresate, cât și a agresorului.

Related posts