ÎNCĂ O COMUNĂ FĂRĂ PRIMAR

Încă o localitate din județul Buzău va rămâne fără primar înainte de alegerile locale. Este vorba despre Rușețu, comună al cărei primar este la un pas de a-și pierde mandatul.

Florin Snae va fi nevoit să plece de la vârful administrației locale după ce a fost declarat în conflict de interese de către Agenția Națională de Integritate și a pierdut toate procesele cu inspectorii ANI. Primarul din Rușețu a apelat la justiție în 2021, după ce Agenția Națională de Integritate a descoperit că și-a desemnat soția să facă parte din personalul tehnic auxiliar al Biroului Electoral de Circumscripție comunală, la alegerile din 2020, când el a candidat pentru funcția de primar.

Florin Snae a pierdut, însă, procesul atât la Curtea de Apel Ploiești, cât și la Înalta Curte de Casație și Justiție, zilele trecute. Astfel, primarul din Rușețu rămâne cu verdictul de conflict de interese, ceea ce înseamnă că își va pierde mandatul de primar după ce decizia instanței va fi comunicată Prefecturii Buzău.

Rușețu este a treia comună din județul Buzău care rămâne fără primar înainte de termen. În aceeași situație se mai află comunele Cislău și Valea Salciei. La Cislău, Dumitru Mitroiu și-a pierdut funcția în urma unei decizii a instanței de judecată, în timp ce la Valea Salciei, Marian Mușat, primar timp de circa 20 de ani, a renunțat la mandat pentru un post la Curtea de Conturi Vrancea.

Related posts