ÎNDRUMAȚI ÎN CARIERĂ

Elevii trebuie sfătuți de profesori și părinți pentru a-și alege corect unitatea de învățământ pe care vor să o urmeze, potrivit aptitudinilor lor. Pentru a veni în sprijinul elevilor care în această vară termină clasa a VIII-a, Școala Gimnazială ,,Constantin Brâncoveanu” din Râmnicu Sărat a inițiat proiectul ,,Primii pași în carieră”. În cadrul proiectului, tinerii au avut ocazia să cunoască oferta educațională a liceelor din oraș.  

În cadrul proiectului ,,Primii pași în carieră”, elevii au completat chestionare privind orientarea școlară și profesională.

Tinerii spun că întâlnirea cu reprezentanții liceelor a fost una benefică, pentru că au avut posibilitatea să afle care sunt ofertele unităților de învățământ pentru perioada următoare.

Specialiștii consideră că elevii trebuie să fie îndrumați permanent de către cadrele didactice şi alți profesionişti, care pot contribui la educaţia şi dezvoltarea lor personală. De asemenea, copiii trebuie implicați în activităţi extrașcolare care să le lărgească paleta de oportunităţi de învăţare.

Related posts