SEMNAL DE ALARMĂ

„Boala şi moartea râd de noi”. Este avertismentul dat de medicul Paul Costache, care a primit, ieri, titlul de „Cetăţean de onoare al municipiului Buzău”, în ședința Consiliului Local Municipal. Medicul s-a declarat onorat de distincția primită și a ținut să tragă un semnal de alarmă în ceea ce privește sănătatea buzoienilor. Doctorul Paul Costache spune că aproape 90 la sută din boli au drept cauză obiceiurile şi practicile de vieţuire nesănătoase.

Medicul buzoian este de părerea că stilul de viață nesănătos are și anumiți factori determinanți. Este vorba despre lipsa unei educații adecvate privind un stil de viaţă sănătos și manipularea oamenilor de către o serie de entități, care au interese comerciale, cum ar fi industria alimentară și cea farmaceutică. Este și motivul pentru care actul medical nu ,,se exprimă eficient” în starea de sănătate a oamenilor.

Atras de medicina stilului de viaţă, Paul Costache spune că deschiderea oamenilor spre un mod de viață sănătos reprezintă cea mai ieftină și simplă modalitate de a ne prelungi viața.

Primăria Municipiului Buzău i-a acordat titlul de „Cetăţean de onoare al municipiului Buzău”, ca un semn de recunoaştere pentru activitatea sa din domeniul medical. Paul Costache s-a născut la 9 aprilie 1951 în comuna Movila Banului, a absolvit Colegiu Naţional B.P. Hasdeu, ulterior terminând Facultatea de Medicină Generală din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi.

Related posts