UN NOU PASAJ PESTE CALEA FERATĂ

Cozile de mașini care așteptau trecerea trenului, pe Drumul Național 10, la Vernești, vor deveni istorie cât de curând. Consiliul Județean Buzău a aprobat un proiect ce prevede, într-o primă etapă, construcția unui pasaj peste calea ferată din localitatea buzoiană. Aceasta, chiar dacă, luna trecută, consilierii au votat o altă hotărâre ce viza un acord între Consiliul Județean, comuna Vernești și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, pentru construirea unei variante ocolitoare pe Drumul Național 10. Se pare că, între timp, reprezentanții Ministerului Transporturilor au considerat necesară și realizarea unui astfel de pasaj, pe lângă ruta ocolitoare.

Realizarea pasajului de la Vernești va fi finanțată cu fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, consideră că realizarea celor două proiecte va duce la descongestionarea traficului în zona Vernești.

Lucrările la pasajul peste calea ferată ar putea fi demarate în acest an, iar termenul de finalizare a celor două proiecte este 2026. Odată cu aceste investiții, va fi eliminată trecerea de la nivel cu calea ferată, noul drum ocolitor urmând a facilita accesul la viitoarea Autostradă A7.

Related posts