CAMPANIE DE COLECTARE A DEȘEURILOR VOLUMINOASE ȘI PERICULOASE

Compania de salubritate RER Brăila, în parteneriat cu Primăria Municipiului Brăila, va derula, în perioada 27 Martie – 14 aprilie 2023, prima campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase și a celor periculoase menajere în tot municipiul. Această campanie se adresează atât populației, cât și agenților economici și instituțiilor publice.

Colectarea deșeurilor voluminoase se face gratuit, direct de la domiciliu sau la sediu societății și instituției, în baza solicitărilor telefonice. Brăilenii au posibilitatea astfel de a se debarasa, fără niciun efort și fară niciun cost suplimentar, de orice obiect voluminos pe care nu-l mai folosesc și care ocupă spațiul inutil.

Ei pot beneficia de această facilitate printr-o simplă solicitare la numărul de telefon 0239.615.664, de luni până vineri, între orele 08:00 – 16:00. Deșeurile voluminoase trebuie scoase în fața blocului, casei sau sediului, într-un loc accesibil mașinii de colectare, până cel târziu ora 09:00 dimineața, în ziua de colectare aferentă zonei în care locuiesc sau își desfășoară activitatea.

Colectarea deșeurilor voluminoase de la populație se va face de marți până vineri, iar de la instituțiile publice și de la agenții economici aceasta se va realiza în fiecare zi de luni, pe perioada campaniei. Printre deșeurile voluminoase acceptate amintim obiecte de mobilier, cum ar fi dulapuri, birouri, scaune, mese, paturi, canapele, fotolii, saltele, dar și uși din lemn sau din alt material, tâmplărie geam din lemn sau din alt material sau covoare, linoleum, mochete.

Deșeurile periculoase se predau prin aport voluntar la unul din punctele de colectare amenajate temporar. La punctul de colectare, o mașină distinct inscripționată, dotată cu recipiente corespunzătoare colectării categoriilor de deșeuri va staționa în intervalul orar 08:00-16:00. La punctul fix de colectare se vor primi doar deșeuri generate de populație.

Printre deșeurile periculoase acceptate amintim cutii de vopsea, lacuri pentru lemn, diluanți, cerneluri, adezivi; baterii, acumulatori (exclus acumulatori auto); ambalaje de la detergenți, produse de curățenie și dezinfecție; ambalaje de la produse cosmetice cum ar fi ojă, lac de unghii, acetonă, fixativ, vopsele pentru păr); ambalaje de la produse pentru îngrijirea grădinilor și a peluzelor (de exemplu pesticide, erbicide); soluții și spray-uri pentru gândaci, otravă; becuri și alte surse de iluminat sau alte recipiente ce conțin substanțe toxice. Tot la capitolul deșeuri periculoase acceptate este inclus și uleiul alimentar uzat. Acesta se depozitează în recipiente de plastic tip PET de către cetățeni, apoi se predă la punctul de colectare.

P

Related posts