O NOUĂ PROMISIUNE…

Au trecut aproape patru ani de la deschiderea șantierului de la clădirea Colegiului „Mihai Eminescu” din Buzău, iar liceul încă nu este pregătit să-și reprimească elevii și profesorii. Lucrările ar fi trebuit să fie finalizate în nici doi ani, dar o serie de probleme au condus la întârzieri mari. Recent, constructorul a dat, în sfârșit, o veste bună: va finaliza lucrările la clădirea istorică a Colegiului ,,Eminescu” până la jumătatea lunii iunie… a acestui an.

Nimeni nu are, însă, garanția că, după patru ani, elevii de la ,,Eminescu”  vor reveni ,,acasă”, într-un imobil trecut printr-o transformare radicală. Asta în contextul în care lucrările în interiorul clădirii se desfășoară, în continuare, destul de … lent. Constructorul a decis ca reabilitarea din interiorul clădirii să fie făcută începând cu etajul II al Colegiului și înaintează… în pași de melc.

Proiectul de reabilitare a clădirii liceului are o valoare de aproape 6 milioane de euro, iar investiția este realizată din fonduri guvernamentale asigurate prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Colegiul Național „Mihai Eminescu”, cunoscut în trecut drept Școala secundară de fete, Liceul „Constantin Angelescu” și Școala Medie, a fost înființat în 1919. Instituția și-a desfășurat activitatea mai întâi în localul școlii evreiești din strada Alexandru Marghiloman și în sediul Școlii „Dionisie Romano”, din apropierea pieței centrale a orașului. În 1958, liceul a primit numele lui Mihai Eminescu, pentru ca din anul 2000, să primească titulatura de „Colegiu Național”.

Related posts