O NOUĂ PREMIERĂ

Teatrul „George Ciprian” din Buzău marchează Ziua Mondială a Teatrului, pe 27 martie, cu o nouă premieră, cea de-a doua din acest an. Este vorba despre spectacolul ,,Zeul Măcelului”, de Yasmina Reza. Piesa este o adaptare a regizorului Tavi Costin și îi are în distribuție pe Denis Hanganu, protagonistul din serialul televizat Clanul, Bianca Cuculici, Codrin Boldea, care s-a ocupat și de scenografia spectacolului, și Nicoleta Hâncu.

Distribuția piesei nu a fost aleasă în mod întâmplător. În contextul în care actoria a devenit o meserie ocolită de absolvenții de liceu, regizorul Tavi Costin mizează pe o echipă tânără, tocmai pentru a-i incuraja și pe alții să urce pe scenă. ,,Zeul Măcelului” este o comedie unde două cupluri de părinți încearcă, într-un mod cilivizat, să rezolve o ceartă școlărească a copiilor, în care unul dintre ei a fost lovit de către celălalt cu un băț în față. Toată acțiunea se desfășoară în apartamentul lui Veronique și Michel Vallon, părinții victimei. Spațiul devine o adevărată arenă în care cei patru își „varsă” toate frustrările, în fața celuilalt cuplu, dar și al partenerului de viață! Denis Hanganu, cel care îl interpretează pe Alain, recunoaște că interpretarea personajului său este dificilă. Ba chiar, în unele momente se …regăsește în el.

Comedia ,,Zeul Măcelului” ne arată, după cum spun protagoniștii, că viața este o succesiune de lecții și de situații absurde, în care se regăsesc poveștile universale de familie. Fiecare actor se recunoaște câte puțin în personajul pe care-l interpretează.

Piesa se adresează, atât publicului tânăr, cât și celui matur și, cu siguranță, după cum spune și regizorul Tavi Costin, odată vizionată, toți spectatorii vor avea câte ceva de învățat.

Buzoienii sunt așteptați, luni, de la ora 19:00, la această premieră, iar biletele pot fi cumpărate, atât on-line, de pe site-ul Teatrului, cât și de la sediul instituției de cultură.

Related posts