LUCRĂRI ÎN GRAFIC, LA NOUL PARC

De anul viitor, buzoienii se pot relaxa într-un nou parc, cu o suprafață de 7,4 hectare.  Noul loc de agrement se află în prelungirea Parcului Tineretului până la Șoseaua Digului, pe malul râului Buzău. Edilul Constantin Toma a vizitat ieri șantierul și spune că lucrările la noul parc, demarate la începutul verii, sunt în grafic.

S-au finalizat deja principalele alei și s-a plantat un mic ,,câmp” cu lavandă. În primăvara anului viitor, va fi inaugurat și ,,satul cu răchită”.

Edilul Buzăului anunță că, în următorii ani, în zona dintre Parcul Tineretului și digul râului Buzău va fi amenajat și un parc acvatic de distracții, dar și un bazin didactic de înot.

Noul parc, care va fi gata în primăvară, va avea alei pietonale, cu băncuțe, și un sistem de iluminare modern. Totodată, va apărea un imens loc de joacă pentru copii, dar și un atelier de grădinărit pentru elevii din oraș. Este vorba despre o investiție în valoare totală de 19 milioane de lei, bani europeni. În următorii ani, tot în acest spațiu, vor fi construită și o sală polivalentă cu 4.000 de locuri.

Related posts