IDEILE TINERILOR ÎN SPRIJINUL COMUNITĂȚII

Priceperea și ideile tinerilor din Rm. Sărat vor crea noi oportunități de dezvoltare a municipiului, dar și a localităților învecinate. Este ceea ce au și demonstrat voluntarii Centrului Europe Direct în cadrul cursului ,,Ideas Hub Râmnicu Sărat”. De la finalul lunii ianuarie, tinerii s-au implicat în elaborarea mai multor proiecte din cadrul programelor Corpul European de Solidaritate și Erasmus Plus. Două dintre proiectele depuse implică Centrul Cultural „Florica Cristoforeanu” și Poliția Locală Râmnicu Sărat, iar alte trei proiecte vizează colaborări cu Muzeul Municipal „Octavian Moșescu”, precum și cu toate școlile gimnaziale și liceele din oraș.

Ionuț Dumitrașcu spune că a lucrat la aceste proiecte pentru a realiza o punte de comunicare între tinerii defavorizați și comunitatea locală. Tânărul dorește ca, după studiile universitare, tot mai mulți râmniceni să se reîntoarcă acasă.

În proiectele de voluntariat s-a implicat și Leonardo Dumitrescu, elev al Liceului Teoretic ,,Ștefan cel Mare” din Râmnicu Sărat. Tânărul și-ar dori să organizeze mai multe acțiuni prin care să atragă atenția asupra efectualui negativ al bullyingului în școli.

Ideas Hub este un curs de scriere de proiecte de tineret, derulat de către Centrul Europe Direct Râmnicu Sărat, pentru a da tinerilor posibilitatea de a-și transforma ideile în reușite.

Related posts