CONSOLIDAT ÎMPOTRIVA DEZASTRELOR

Noul pod rutier de la Vadu Paşii, peste râul Buzău, face obiectul unor noi lucrări. La solicitarea Căilor Ferate Române, Consiliul Județean Buzău trebuie să refacă pragurile obiectivului dat în folosință în octombrie 2021. Reprezentanții CFR se tem că podul rutier, aflat în vecinătatea celui feroviar, va afecta  structura podului feroviar, aflat în vecinătate. De altfel, CFR infrastructură a avut reticențe și în trecut și a acordat cu întârziere avizul pentru demararea lucrărilor la noul pod rutier.

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, spune că lucrările la podul rutier vor viza consolidarea obiectivului, astfel încât acesta să nu fie afectat în cazul unor dezastre naturale, cum ar fi un cutremur sau inundaţii puternice.

Lucrările la noul pod rutier peste Râul Buzău au început în 2017 și au fost finalizate în octombrie 2021. Podul de la Vadu Paşii are o lăţime de aproape 8 metri și o lungime totală de 689 de metri, din care 350 de metri peste râul Buzău. Noul obiectiv are două rampe de acces de 178 şi respectiv de 161 metri. Pentru construcţia lui au fost cheltuite aproape 34 de milioane de lei din care peste 31 de milioane de lei au fost bani de la bugetul de stat prin PNDL, iar restul a fost contribuţia Consiliului Judeţean Buzău.

Related posts