CONCURS DE ȘAH

Sportul minții are viitor la Rm Sărat. O dovedește și Cupa de șah „Vasile Cristoforeanu”, ajunsă la cea de-a III-a ediție. La concursul organizat ieri, la școala gimnazială din Rm Sărat, au participat aproape 90 de tineri de la unități de învățământ din municipiile Râmnicu Sărat, Buzău, dar și din comunele limitrofe.

Întrecerea de șah de la Școala „Vasile Cristoforeanu” a avut loc pe mai multe categorii de vârstă. Printre câștigătorii concursului de șah „Vasile Cristoforeanu” s-au numărat elevii Școlii Gimnaziale ,,Constantin Brâncoveanu” din Râmnicu Sărat, cei ai Școlii Scurtești din comuna Vadu Pașii, dar și elevi de la Școala ,,George Emil Palade” din municipiul Buzău.

Conducerea Școlii Gimnaziale „Vasile Cristoforeanu” își propune să permanentizeze acest concurs, în memoria ctitorului școlii și fostului primar al municipiului Râmnicu Sărat, Vasile Cristoforeanu.

Jocul de șah atrage tot mai mulți tineri, iar studiile realizate demonstrează beneficiile pe care copiii le au de pe urma practicării jocului de șah.  Șahul ajuta la creșterea coeficientului de inteligență, dar încurajează și gândirea critică și creativă.

Related posts