INVITAȚIE LA TÂRGUL APICOL

Râmnicenii sunt invitați, în acest weekend, la un târg cât se poate de dulce. Este vorba despre ,,Târgul de miere și produse apicole Râmnicu Sărat”, eveniment aflat la cea de-a XV-a ediție, care va fi organizat în Piațeta din fața Primăriei. La evenimentul organizat de Asociația Apicultorilor Profesioniști ,,Albina Râmniceană” și Primăria Râmnicu Sărat și-au anunțat prezența zeci de apicultori din toată țara.

Și anul acesta, crescătorii de albine și producătorii își vor întâmpina vizitatorii cu numeroase produse apicole.

La evenimentul din Rm. Sărat este invitat și ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

2022 a fost un an nefast pentru apicultorii din România, din cauza schimbărilor climatice. Pentru că producțiile de miere sunt tot mai scăzute, crescătorii de albine solicită sprijin autorităților competente.

Apicultorii vor ca oamenii să conștientizeze importanța colosală pe care o au albinele în viața de zi cu zi.  Pe lângă produsele apicole extraordinare pe care le oferă, albinele au o importanță majoră în polenizarea plantelor și a culturilor.

Mierea, propolisul, laptișorul de matcă, polenul, păstura și apilarnilul sunt doar câteva dintre produsele oferite de albine. Toate sunt adevarate daruri ale naturii, care trebuie prețuite, dar și folosite cât mai des.

Related posts