ASFALTATĂ ÎN ACEST AN

Vești bune pentru locuitorii unei artere din Rm. Sărat. Strada Jitia va fi asfaltată anul acesta. Reprezentanții Primăriei Râmnicu Sărat spun că această arteră a fost inclusă în lista de investiții a municipiului în ultimii ani, dar nu a fost modernizată până în prezent, pentru că se impunea schimbarea a două rețele de apă, precum și a branșamentele tuturor locuințelor. În cazul în care strada ar fi fost asfaltată fără a se înlocui aceste coloane, artera ar fi ajuns în situația altor arteredin oraș, care imediat după asfaltare, au suferit avarii și intervenții ceea ce a dus la distrugerea stratului de asfalt.

Strada Jitia a fost inclusă în Planul de Investiții al Companiei de Apă în anul 2019 și după parcurgerea tuturor procedurilor de autorizare și achiziție a lucrărilor, rețelele au fost schimbate, în perioada septembrie 2021 – aprilie 2022.

Autoritățile din Rm Sărat susțin că lucrările de asfaltare a străzii vor fi finalizate până la finalul anului.

Într-o postare pe rețelele de socializare, primarul Sorin Cîrjan menționează că, săpăturile ample, care s-au executat pentru înlocuirea rețelelor de apă și a realizării branșamentelor, au făcut ca strada să piardă mare parte din stratul de piatră. Chiar dacă au fost realizate mai multe intervenții de către Administrația Domneniului Public pentru balastare, atunci când se înregistrează ploi abundente sau se dezgheață stratul de zăpadă, strada se umple de apă și noroi. Aceeași situație se înregistrează și în celelalte cartierele de la marginea municipiului Râmnicu Sărat.

Related posts