REABILITATĂ CU FONDURI EUROPENE  

Unele construcții aferente Centrului Militar Județean Buzău vor fi demolate. Pe de altă parte, o altă clădire din incinta instituției va fi reabilitată. Este o decizie luată în urma unui proiect de hotărâre, aprobat recent de către aleșii județeni, într-o ședință extraordinară a Consiliului Județean. Măsura demolării corpurilor de clădire respective a fost luată în urma unei expertize tehnice realizată în 2017. La momentul respectiv, era soluția cea mai adecvată. În concluziile raportului s-a propus ca unele corpuri de construcții să fie trecute în proprietatea privată a județului Buzău, adică a Consiliului Județean, cu scopul demolării. Asta din cauza stării avansate de degradare, ele fiind încadrate în clasele de risc seismic II și III. Ulterior, pentru unul dintre corpurile de construcții s-a identificat o soluție și anume reabilitarea cu fonduri europene, în cadrul Programului Regional 2021-2027.

Pentru a se demara procedura de reabilitare a corpului de clădire din incinta Centrului Militar Județean trebuie făcută o nouă expertiză.

La acest moment, angajații Centrului Militar își desfășoară activitatea în câteva construcții modulare, aduse în curtea instituției în vara anului 2020. Valoarea investiției s-a ridicat la aproape 100.000 de euro, iar banii au fost suportați din bugetul Consiliului Județean Buzău.

Related posts