,,RÂMNICENI LA EI ACASĂ”

Întâlnire emoționantă, ieri, în cadrul Primăriei municipiului Râmnicu Sărat. Râmniceni veniți din toate colțurile țării au sărbătorit cea de-a opta ediție a evenimentului ,,Râmniceni la ei acasă”. Oamenii s-au bucurat de revederea locurilor natale și reîntâlnirea cu vechi prieteni și colegi. După tradiționala primire cu pâine și sare, râmnicenii au avut parte de mai multe surprize din partea organizatorului.

Autoritățile locale încurajează râmnicenii stabiliți în alte orașe, să se reîntoarcă acasă ori de câte ori au ocazia și să se bucure de locurile natale. Râmnicenii, stabiliți în alte părți, retrăiesc cu emoție și bucurie fiecare moment al reîntoarcerii acasă.

La eveniment a fost prezent și Adrian Neagu, președintele TVSat Media Group.

Și politicienii au fost alături de râmnicenii veniți, ieri, din toate colțurile țării.

După plecarea din București, râmnicean cu acte în regulă a devenit și Alexandru Măciucă, directorul Muzeului Municipal ,,Octavian Moșescu” din Râmnicu Sărat.

Organizatorii evenimentului spun că se bucură atât de râmnicenii plecați în alte părți, pentru a profesa, cât și de cei care au rămas acasă și contribuie activ la dezvoltarea comunității. Adrian Neagu, președintele TVSat Media Group, a fost invitat să vorbească despre activitatea desfășurată. Promovarea culturii și a valorilor se numără printre principalele proiecte demarate și prezentate pe posturile de televiziune ale trustului TVSat Media Group.

Pe parcursul zile, râmnicenii au putut vizita Complexul Brâncovenesc și Biserica Adormirea Maicii Domnului din incinta acestuia.

În Beciul Domnesc, oaspeții au putut viziona două materiale informative despre zona Râmnicului. Unul dintre documentarele urmărite a fost ,,Plai râmnicean”, o producție TVSat Media Group, care aduce în atenția publicului superba vale a râului Râmnicu Sărat, istoria locurilor, precum și ospitalitatea oamenilor.

Seara, organizatorul evenimentului ,,Râmniceni la ei acasă” a invitat oaspeții la o petrecere de neuitat. Ansamblul folcloric ,,Crăițele” a încântat râmnicenii cu dansuri tradiționale și cântece populare.

,,Râmniceni la ei acasă” este un proiect pe care fostul judecător Mioara Donea l-a demarat împreună cu autoritățile locale. Astfel, în prima joi a lunii octombrie, râmnicenii stabiliți în alte orașe ale țării, revin acasă cu mare emoție și bucurie. Mioara Donea precizează că iubirea de râmniceni, de oraș  și de rădăcini o motivează în demararea tuturor proiectelor culturale.

Related posts