STRĂZI INUNDATE DUPĂ FURTUNĂ

Municipiul Buzău a intrat din nou la apă, în urma unei furtuni puternice, care s-a abătut asupra orașului, ieri după-amiază. Așa cum se întâmplă după fiecare ploaie torențială, din cauza sistemului de canalizare subdimensionat, s-au produs inundații în mai multe zone ale orașului.

Pe Aleea Industriei, stradă recent reabilitată, apa acumulată după potop a pus cele mai mari probleme conducătorilor auto, dar și pietonilor.

S-a circulat cu dificultate și sub pasajul din Bariera Brăilei, acolo unde apa avea, în unele locuri, chiar și jumătate de metru. Mai mulți șoferi „curajoși” au rămas blocați sub pasaj!

Imediat după ce ploaia s-a domolit, au început să curgă și apelurile la 112. Pompierii au plecat să scoată apa din subsoluri, iar Compania de Apă a trimis vidanje pentru a trage apa care nu a mai fost preluată de sistemul de canalizare.

În urma ploii, s-au produs infiltrații în subsolul clădirii Prefecturii Buzău, la sediul ANAF, dar și la o locuință de pe strada Orizontului.

Ploaia torențială de ieri nu este un fenomen singular în această perioadă a verii. Cu exact o săptămână în urmă, o furtună care a durat 30 de minute a produs aproape aceleași efecte în municipiul reședință de județ.

Related posts