O NOUĂ EDIȚIE A UNIVERSITĂȚII DE VARĂ

Râmnicu Sărat găzduiește în această săptămână a XIV-a ediție a Universității de Vară, în organizarea Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc. Ediția din acest an are ca temă „Pedagogia Memoriei și Datoria Neuitării’. Deschiderea oficială a manifestării a avut loc, luni, la Complexul Brâncovenesc, în prezența președintelui executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, Daniel Șandru, a consilierului de stat Cătălina Galer, din partea Administrației Prezidențiale, și a secretarului de stat Irina Dumitrița Solomon, din partea Cancelariei Prim-ministrului. Au mai fost prezenți deputații Alexandru Muraru, reprezentant special al guvernului pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei, Gabriel Avrămescu, liderul PNL Buzău, precum și reprezentanți ai administrației publice locale: Sorin Cîrjan, primarul municipiului Râmnicu Sărat, și Daniel Marian Țiclea, prefectul Județului Buzău.

Universitatea de Vară de la Râmnicu Sărat este prima şcoală de vară de studiere a sistemului represiv comunist pentru mediul universitar. Ea reprezintă unul dintre cele două proiecte educaţionale ale Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului adresate mediului universitar, care reuneşte studenţi ai facultăţilor de profil.

Pe parcursul celor cinci zile de desfășurare a Universității de Vară de la Râmnicu Sărat vor vorbi, printre alții, Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Austria, Dinu Zamfirescu, președintele Consiliului Științific al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, prof. univ. dr. Michael Shafir, de la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Liviu Tofan, fost director-adjunct al Radio „Europa Liberă” și prof. univ. dr. Doru Tompea, președintele Universității „Petre Andrei” din Iași.

Related posts