„Târg de Paște”, la Grădinița cu program prelungit nr. 3

Încă de la grădiniță cei mici încep să cunoască tradițiile și obiceiurile legate de Sărbătorile Pascale. Diverse activități desfășurate în joacă, invitați care să le vorbească despre semnificația acestor zile și multe, multe materiale realizate îi aduc pe prichindeii într-o atmosferă de sărbătoare. Un astfel de proiect  întitulat  ” Oul roșu și frumos, de Învierea lui Hristos”, ajuns la cea de-a V-a ediție, s-a desfășurat la  Grădinița cu program prelungit nr.3 Buzău sub îndrumarea directorului Mihalceanu Claudia și a profesororului pentru învățământul preșcolar Moldoveanu Emilia.  Activitatea principală din proiectul „Târg de Paște” a avut loc pe 23 aprilie 2024 , sub forma unui atelier. Această acțiune a presupus participarea directă a preşcolarilor şi a şcolarilor mici pentru realizarea unor lucrări cu materiale diverse şi prin tehnici diferite precum încondeiere de ouă, felicitări, colaje etc. La această activitate au fost prezente cadre didactice și elevi din zece unități de învățământ. Lucrările realizate au fost evaluate și s-au acordat premii și mențiuni pentru fiecare secţiune, dar și  cadouri pentru fiecare copil participant.

Totodată pe holurile grădiniței s-a realizat și expoziția ”Paștele la români”, activitate din cadrul aceluiași proiect. ”Prin activitățile derulate din cadrul  proiectul ”Oul roșu și frumos , de Învierea lui Hristos” sperăm să implicăm copii de toate vârstele în realizarea unor acţiuni  de  încondeiere a ouălor, de participare la obiceiurile și tradițiile de Paşti, care duc la formarea unei conştiinţe privind datoria omului de a păstra tradiţiile străbune. De aceea dorim să ne bucurăm de candoarea sufletului de copil, oglindit în desene, picturi sau colaje, şi să îi punem în situaţii practice în care sunt determinaţi să experimenteze deprinderi şi capacităţi noi”, a declarat prof. Mihălceanu Claudia, director al Grădiniței cu program prelungit nr.3, Buzău.

Cu acest prilej a fost realizat și un schimb  de experienţă între unităţile de învăţământ primar şi preşcolar. Partenerii principali din cadrul proiectului sunt Inspectoratul Școlar Județean Buzău, Palatul Copiilor Buzău,  Asociatia Happy Kids for a Happy Life , Liceul de Arte „Margareta Sterian” .G.P.P. NR 10 BUZĂU, G.P.P. NR.8 . Şcoala Gimnazială „Nicolae Titulescu” și Liceul Tehnic „Henri Coandă” Buzău.

” Mulțumim pentru prezență cadrelor didactice îndrumătoare, părinților și, nu în ultimul rând, copiilor. Suntem recunoscători pentru timpul și efortul pe care l-au depus pentru a ne împărtăși ideile și experiențele. De asemenea, dorim să mulțumim pentru sprijinul acordat Primăriei Buzău și partenerului și sponsorului nostru Oana Gheorghiu, farmacist coordonator MaxiFarma, pentru materialele de specialitate oferite copiilor, dar și pentru zâmbetele aduse pe fața tuturor celor prezenți , a completat prof. Mihălceanu Claudia.

Related posts