SITUAȚIE ÎNGRIJORĂTOARE ÎN ȘCOLI

Dascălii nu vor fi afectatați de decizia Executivului privind blocarea angajărilor la stat, de la 1 iulie și până la 31 decembrie. Precizarea aparține sindicaliștilor din învățământ, care spun că ordonanța Guvernului limitează, însă, angajarea personalului nedidactic din școli și grădinițe. Acesta chiar dacă în ultimii ani, numeroși angajați ai unităților de învățământ au plecat din sistem, fie prin pensionare la împlinirea vârstei, fie optând pentru un alt job, mai bine plătit.

Pe fondul deficitului de personal nedidactic, angajații din școli se văd nevoiți să preia o parte din sarcinile celor care au plecat din sistem. În județul Buzău, cele mai mari probleme de aceast fel se înregistrează cu program prelungit.

În același context, liderul Sindicatului Învățământului Preuniversitar Buzău spune că este anormal ca județul Buzău să aibă trei inspectori școlari adjuncți, în condițiile în care în școli și grădinițe, deficitul de personal este la cote îngrijorătoare.

În Buzău, inspector școlar general este Daniela Palcău, iar cei trei adjuncți sunt profesorii Daniela Lăptoiu, Dan Popescu și Ionel Meiroșu.

Related posts