REVINE FESTIVALUL „BUZĂU / IUBEȘTE / TEATRU”

După doi ani de pandemie, în care, cultura, în general, a avut de suferit, Festivalul „Buzău / Iubește / Teatru” își redeschide porțile, începând din acest weekend. Cu sprijinul Consiliului Județean Buzău, ediția acestui an va avea loc în perioada 11-18 iunie, în sala Teatrului „George Ciprian”, de pe B-dul Nicolae Bălcescu.

Mai întâi „VedeTeatru”, iar din 2017, „Buzău / Iubește / Teatru”, festivalul de la Buzău este cea mai amplă manifestație culturală cu specific teatral din zonă, acesta fiind un motiv de mândrie pentru conducerea Consiliului Județean Buzău.

Selecția de spectacole, realizată de teatrologul Carmen   Stanciu, cuprinde montări reprezentative pentru scena de teatru românească. Programul festivalului reunește producții ale unor instituții teatrale de prestigiu din Capitală, precum „Teatrul Nottara”, Teatrul Evreiesc de Stat sau Teatrul de Comedie, dar și teatre importante din provincie.

Manifestarea are caracter competitiv, iar  premiile sunt acordate   de două jurii: unul alcătuit din specialiști ai artelor spectacolului și un juriu al publicului. De asemenea, festivalul are în   program o expoziție permanentă de costume elisabetane, „Shakespeare in Love”, un atelier de scenografie și un segment de spectacole în aer liber, destinat celor mici, care se va desfășura în toate zilele de weekend, respectiv 11, 12 și 18 iunie.

Related posts