SFATURI DE SIGURANȚĂ PENTRU MOTOCICLIȘTI

Accidentul terifiant produs vinerea trecută, la Ploiești – în urma căruia un motociclist, intrat pe contrasens, a murit pe loc după ce s-a izbit violent de o mașină – a atras atenția asupra pericolelor la care se expun, sau la care îi expun pe alții, posesorii de motociclete.

Din păcate, în cele mai multe cazuri, vina pentru astfel de evenimente rutiere o poartă posesorii de motociclete. Nu de pușine ori, aceștia sunt acuzați de către șoferii de mașini că rulează cu viteză prea mare ori că le taie calea.

Răzvan Radu, instructor de siguranţă şi perfecţionare moto din cadrul Academiei „Titi Aur”, vine cu sfaturi pentru motocicliști. Înainte de a pleca la drum, spune instructorul, este foarte important să verifice tehnic motocicleta dar și să se echipeze corespunzător, chiar dacă este foarte cald afară.

Instructorul de siguranță și perfecționare moto îi mai sfătuieşte pe împătimiţii motoarelor să aibă o conduită preventivă în trafic şi să anticipeze intenţiile partenerilor de drum.

Weekend-ul trecut a fost unul negru pentru pasionații vehiculelor pe două roți din România. Trei motociclişti şi-au pierdut viaţa în urma unor accidente rutiere.

Related posts