IOHANNIS, ÎN VIZITĂ LA BUZĂU

Președintele României, Klaus Iohannis, este așteptat la Buzău, marți, 7 iunie. Potrivit unor surse, șeful Statului, alături de ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, ar urma să facă o vizită la cea mai mare școală gimnazială din județ. Este vorba despre Școala nr. 11 din Buzău, unde se derulează proiectul “Școala circulară.” Aceasta nu este doar cea mai mare școală gimnazială din oraș, ci este prima unitate de învățământ din România 100% eco. La Școala nr. 11, apa meteorică este colectată și reutilizată, energia electrică este produsă cu ajutorul panourilor fotovoltaice, iar deșeurile sunt colectate selectiv.

Întregul consum de energie al unității de învățământ este asigurat de cantitatea de energie produsă cu ajutorul panourilor fotovoltaice montate pe clădire.

În același timp, economia circulară produce zero deşeuri. Este un concept relativ nou şi descrie un circuit economic în care totul se încadrează în două categorii: fie este ocomponentă biodegradabilă, fie este o componentă cu 100% potenţial de reciclare.

Întregul proiect a costat Primăria Buzău aproximativ 200.000 de euro.

Related posts