ȘANTIER DESCHIS

După o întârziere de aproape doi ani, au demarat lucrările de reabilitare a clădirii Bibliotecii Judeţene „Vasile Voiculescu”, de pe strada Unirii. Asta, după ce preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a semnat, vineri, ordinul de începere a lucrărilor. Oficial, startul lucrărilor a fost dat ieri, atunci când Petre Emanoil Neagu a mers la predarea amplasamentului către firma care se va ocupa de consolidarea şi reabilitarea clădirii.

Potrivit constructorului, proiectul va transforma Biblioteca Judeţeană “Vasile Voiculescu” Buzău într-o instituţie de rang european, urmând a fi puse în valoare potenţialul arhitectural al clădirii si elementele originale de construcţie.

Pe lângă aceste dotări, s-au prevăzut şi alte achiziţii de echipamente pentru desfăşurarea activităţilor de marketing şi promovare turistică a obiectivului ce va fi restaurat.

La jumătatea lunii iunie 2019, la câteva luni după ce a fost demarată procedura de mutare a Bibliotecii Județene în noul sediu provizoriu din incinta Galleria Mall, a fost semnat și contractul de atribuire a lucrărilor către firma care a câștigat licitația pentru consolidarea și reabilitarea clădirii de pe bulevardul Unirii. Firma câștigătoare a licitației este societatea  Concas S.A. Buzău, în asociere cu S.C. Romconstruct Group SRL. Inițial, lucrările ar fi trebuit să fie gata în vara anului 2022.

Construcția clădirii de pe Bulevardul Unirii a fost finalizată în anul 1914, după un proiect al arhitectului Grigore Cerchez și funcționează ca bibliotecă din anul 1984. Anterior, aici au avut sediul Miliţia Buzău şi Sfatul Popular.

Related posts